Het Gesprekje

De workshop “Het Gesprekje” is bedacht omdat het tegenwoordig steeds moeilijker lijkt om met elkaar het gesprek aan te gaan. Bij elk gesprek lijkt een bijvoeglijk naamwoord te horen: een goed gesprek, een slecht nieuws gesprek, een voortgangsgesprek, of een weet-ik-veel-wat-voor-gesprek. Het is een simpele, leuke en laagdrempelige training om gewoon een gesprek te voeren, ondersteund door prikkelende filmpjes. Deze workshop gaat over luisteren en empathie, van die vastgeroeste begrippen. Maar kun je dat eigenlijk leren?

Wat kun je verwachten?

  1. Introductie: Gesprekken?
    • We starten met de vraag hoe we communiceren. In persoon of via “hulpmiddelen”? Wat houdt je tegen om een gesprek aan te gaan? Van aannames naar vragen en ontdekken.
  2. De kunst van luisteren
    • We gaan actief luisteren. Wat betekent het echt om te luisteren? Wat levert je oprechte interesse op? Een ontdekking of herkenning?
  3. Empathie: meer dan een woord
    • Empathie is een van die vastgeroeste begrippen die vaak worden genoemd, maar zelden worden begrepen. We verkennen wat empathie werkelijk betekent en hoe je het kunt toepassen in gesprekken.
  4. Ondersteund met prikkelende filmpjes
    • Door het gebruik van korte filmpjes illustreren we de kracht van luisteren en empathie. Ze verwijzen naar modellen, maar beelden zeggen vaak meer.
  5. Oefeningen en rollenspellen
    • De workshop bevat interactieve oefeningen en eventueel rollenspellen waarin je kunt oefenen met gesprekken. Makkie toch?
  6. Vergeten groente?
    • Zoiets ja, dit beheers je toch allemaal al? Dan halen we jouw vaardigheden weer boven en voegen wellicht wat nieuwe toe!

Waarom deelnemen?

Deze workshop biedt een praktische en plezierige manier om je gespreksvaardigheden te herontdekken en/of te verbeteren. Je gaat het gesprek weer aan!

Deze workshop kan met en zonder trainingsacteur worden gevolgd. Zodra je interesse hebt, spreken we daar iets over af. Dit heeft namelijk invloed op de prijs van de workshop.